Lesmarathon de seksuele beleving
Oct
23
9:00 AM09:00

Lesmarathon de seksuele beleving

12 uur lang 12 lessen van 12 experten

Lesmarathons zijn lessenreeksen rond een complex en actueel maatschappelijk thema: 12 lesuren van 50 minuten met 10 minuten pauze, gebracht door 12 experten die elk vanuit hun specialiteit het thema in kwestie benaderen.

Klassen kunnen dergelijke lesmarathons bijwonen op de VUB-campus (beperkte plaatsen) of op school dankzij de live streaming. De lesopnames kunnen later herbekeken worden, net als de bijhorende computerpresentaties. Een bundeling van de lessen verschijnt achteraf in een handboek, speciaal voor de derde graad van het secundair onderwijs.

Leerlingen ondergaan tijdens een themarathon een academische immersie: ze ervaren hoe het er aan een universiteit aan toe gaat, zien in hoe het wetenschappelijk wereldbeeld een lappendeken is van resultaten bekomen uit diverse academische disciplines en maken kennis met de verscheidenheid van onderzoeksmethoden. 

Op 23 oktober 2019:

12:00-12:50
Elisabeth Timmermans (Erasmus Universiteit Rotterdam) Hebben we meer seks door datingapps als Tinder?


View Event →
Den Bosch Dataweek - Data en Ethiek: ❤ van AI Summit
Oct
31
11:30 AM11:30

Den Bosch Dataweek - Data en Ethiek: ❤ van AI Summit

Donderdag 31 oktober vindt in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch de Data en Ethiek: ❤ van AI Summit plaats. Deze dag maakt onderdeel uit van de Den Bosch Dataweek en wordt georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de gemeente ’s-Hertogenbosch en de VNG. Deelnemers worden er op de hoogte gebracht van actuele ontwikkelingen op het snijvlak van data, technologie en ethiek.


View Event →
SeniorenUniversiteit
Feb
10
2:00 PM14:00

SeniorenUniversiteit

  • Universiteit Hasselt campus Diepenbeek (map)
  • Google Calendar ICS

Dr. Timmermans maakt korte metten met hardnekkige mythes over het verschil tussen online- en offline daten, probeert het algoritme van Tinder te ontcijferen en geeft een antwoord op veel gestelde vragen als: Hebben we echt meer seks door Tinder? Zegt je smartphonegebruik iets over je relatie? Hebben Bridget Jones en co. ons opgezadeld met onrealistische ideeën over de liefde? En hoe overwin je Facebookjaloezie?

Met haar lezing maakt ze je wegwijs in de wondere wereld van digitaal daten. Een ding is zeker: Je kunt met een gerust hart naar huis omdat je eindelijk weet wat phubbing, ghosting en sexting is.

View Event →

Gratis Lezing
Oct
22
8:00 PM20:00

Gratis Lezing

Is het jou ook al opgevallen dat die smartphone of je sociale media best wel een invloed hebben op je relatie? Je smartphone en sociale media zijn haast niet meer weg te denken uit onze levens en kunnen soms zelfs voor best wat frustratie zorgen.

Tijdens deze lezing neemt dr. Elisabeth Timmermans je mee naar de wondere wereld van technologie en relaties. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en interactieve oefeningen laat ze jou in levende lijve ondervinden wat je smartphone en sociale media met je relatie of liefdesleven doet. Verschillende thema’s komen deze avond aan bod, gaande van Facebookjaloezie tot ghosting en phubbing.
Een ding is alvast zeker: na deze avond denk je wel twee keer na voordat je een liefdesverklaring op Facebook smijt of je smartphone mee uit eten neemt.

View Event →