Past events

 
 

13 oktober 2019

13 oktober 2019

Genderlicious

Wat betekent het ‘mens’ te zijn ? Ben je m/v/x ? Of ben je je lengte, je beperking, je haarkleur, je leeftijd, je geaardheid, … Durf je buiten de lijntjes te kleuren / buiten de hokjes te denken… of sterker nog… buiten de lijntjes te leven ?

Festival over gender en seksualiteit georganiseerd door huisvandeMens Gent


11 oktober 2019

11 oktober 2019

FElfest: Mind the gap

FELfest is a celebration of one year of Feminist Evolution with an event where anyone interested in feminism – experienced or novice - has the opportunity to meet one another and network. This year we will “Mind The Gap” by exploring gender gaps in the workplace, education, and relationships. Through workshops, speakers, and a borrel, this event will foster discussion to develop concrete ideas on how to address those issues which manifest themselves in our daily lives.


Betweterfestival

4 oktober 2019

 

7 september 2019

7 september 2019

Filmfestival oostende - Screening euphoria

Host Britt Valkenborghs, televisie- en film experte, besprak de onderwerpen die in 'Euphoria' aan bod komen met Jitske Van De Veire (bodypositivity-influencer en woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero), Elisabeth Timmermans (postdoc onderzoekster en auteur van Liefde in tijden van Tinder) en Emma Daeleman (woordvoerder infoplatform voor jongeren WAT WAT).


24 juni 2019

24 juni 2019

Wetenschapscafe rotterdam

Sinds de komst van Tinder kent online dating een enorme opmars. Of je nu thuis in de zetel zit of met vrienden in een bar, via je smartphone heb je altijd toegang tot potentiële partners. Maar wat doet dat eigenlijk met onze kijk op de liefde? Kan je nog wel de juiste keuze maken als er zoveel keuze is? Klopt het dat Tinder een seksapp is of kan je er ook de ware liefde vinden? Die vragen beantwoordde dr. Elisabeth Timmermans aan de hand van haar onderzoek naar dating apps.


4 mei 2019

4 mei 2019

studiedag seksuele bevrijding georganiseerd door humanistisch verbond

Seks komen we overal tegen: pornografische beelden verleiden ons tot consumeren, we gaan naarstig op zoek naar nieuwe bedpartners via sociale media, we vechten voor gelijke rechten aangaande seksualiteits-en intimiteitsbeleving enzoverder.

De grote vraag is: Heet dat dan seksueel bevrijd zijn?


8 april 2019

8 april 2019

HASHTECH #5 | TECH & LOVE: Hoe beïnvloedt technologie liefde en seks?

Met Jeanneke Scholtens, toekomstwetenschapper, oprichter van Trendburo Zorro en co-auteur van het boek Holy Fuck. Op expeditie naar de toekomst van seks en Tinder-expert en mediaonderzoeker Elisabeth Timmermans, auteur van het boek Liefde in tijden van Tinder. En, een primeur want voor het eerst, live in gesprek met seksrobot Robin, de eerste Nederlands sprekende seksrobot, samen met bedenker en ondernemer Niels van der Voort van MotsuDolls.


28 maart 2019

28 maart 2019

Congres seksuologie

Op 28 maart 2019 vond het tweede congres plaats dat Eros in samenwerking met LOKO organiseert. Seksualiteit is een breed onderwerp en je kunt met vele brillen en visies hiernaar kijken. Dit jaar gingen we dat dan ook doen op zo’n breed mogelijke manier. Er kwamen zes verschillende sprekers met ieder hun eigen, interessante, onderwerp: Ellen Laan, Elisabeth Timmermans, Wim Slabbinck, Stefan Bogaerts, Els Elaut en Jantien Seeuws.


26 maart 2019

26 maart 2019

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd | Alles over de liefde

Tijdens deze editie over de liefde geven we het woord aan experts die complexe topics haarfijn en helder uitleggen in een presentatie van tien minuten. Na elke presentatie is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Elisabeth Timmermans over: Wat is ghosting, waarom komt het zo vaak voor en welke varianten bestaan er?


studio erasmus

26 februari 2019


21 februari 2019

21 februari 2019

talkshow de ruit #1: Liefde

Is de liefde maakbaar? Te vangen in een algoritme? Te vereeuwigen in het huwelijk? De allereerste editie van Talkshow De Ruit onderzoekt de maakbaarheid van liefde, een tijdloos én super actueel onderwerp wat iedereen aangaat. Het stedelijke landschap van de liefde verandert razendsnel door allerlei (technologische) invloeden, veranderende wensen en persoonlijke verlangens. In gesprek met tafelgasten, schetsen we een actueel beeld van de liefde, met oog op de toekomst.


12 februari 2019

12 februari 2019

nemo kennislink: swipen of houden?

Doe jij echt wat je wilt of hebben datingapps dat al voor je bepaald? Zo vlak voor Valentijnsdag praten wetenschappers je bij over hoe ons liefdesleven door apps aan het veranderen is. Vind je de ware nu makkelijker, of juist niet? Drie experts praten onder leiding van Desiree Hoving met het publiek over de vraag hoe wetenschap en technologie invloed hebben op de liefde van nu.


5 februari 2019

5 februari 2019

Cmine cultuurcentrum genk

Nog nooit hadden we zoveel verschillende mogelijkheden om een partner te zoeken en nog nooit was het keuze aanbod zo groot. Of je nu thuis in de zetel zit of met vrienden in een bar, via je smartphone heb je altijd toegang tot potentiële partners. Maar wat doet dat eigenlijk met onze kijk op de liefde? Is het waar dat Tinder vooral een seksapp is, pure vleeskeuring? Of kan het zijn dat er dan toch ook relaties uitkomen? En verschillen die relaties dan van relaties die binnen een offline context tot stand komen? En als je zoveel keuze hebt, kan je dan nog wel de juiste keuze maken?


14 december 2018

14 december 2018

SYMPOSIUM SEKSUELE GEZONDHEID

Sensoa organiseerde een symposium over seksuele gezondheid. Tijdens het panel “relaties en seksualiteit in het digitale tijdperk” hadden Elisabeth Timmermans, Goedele Liekens, Mathias Baert, Rika Ponnet en Tim Devriese het onder andere over keuzestress, sextortion, privacy, algoritmes, diversiteit en, uiteraard, seks.


5 november 2018

5 november 2018

Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd | de digitale jungle

Over Tinder, trollen, nepnieuws, Google en digi-taal met Elisabeth Timmermans, Saïd Bataray, Linda van der Pol, Thomas Smolders en Lieke Verheijen


science hotel

28 september 2019


17 augustus 2018

17 augustus 2018

Lowlands faalcollege

Over hoe makkelijk je kan falen in de wondere wereld van online dating - zonder dat het aan jou ligt!


7 juni 2018

7 juni 2018

Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd

6 complexe topics en 6 experten die deze haarfijn en helder kunnen duiden. Oftewel: Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. Voor het eerst in Oostende!

Elisabeth Timmermans over het Tinder-algoritme


8 februari 2018

8 februari 2018

Anonieme appverslaafden avond

Hoofdredactrice Jozefien Daelemans praat met VRT journalist Tim Verheyden, internetexperte Clo Willaerts en communicatiewetenschapper & Tinderexperte Elisabeth Timmermans over hoe we van onze smartphoneverslaving afgeraken.


de zwijger

14 februari 2017


9 februari 2017

9 februari 2017

Museum het dolhuys

Gastcollege over online dating door Elisabeth Timmermans.