dr. Elisabeth Timmermans

Dr. Elisabeth Timmermans is communicatiewetenschapper. Haar doctoraat aan de KU Leuven over de invloed van Tinder op onze relaties, kreeg heel wat weerklank in binnen-en buitenland. Ze kreeg een beurs van de Europese Unie om als postdoctoraal onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam de invloed van media op relaties verder uit te pluizen.


contact: timmermans@eshcc.eur.nl
© Carmen De Vos

© Carmen De Vos


In de liefde anno 2019 zijn sociale media en datingapps niet meer weg te denken. We lopen onze exen tegen het lijf op Facebook, gaan op zoek naar een nieuwe relatie via Tinder en communiceren via onze smartphone de hele dag door met iedereen die ons lief is. Maar wat doet dat met onze relaties? Veel meer dan je op het eerste gezicht denkt, zo blijkt!

Liefde in tijden van Tinder.JPG

In haar boek ‘Liefde in tijden van Tinder‘ toont Elisabeth Timmermans hoe Tinder en co. ons datinggedrag de afgelopen decennia grondig hebben veranderd. Ze maakt korte metten met hardnekkig mythes over het verschil tussen online- en offlinedaten, probeert het algoritme van Tinder te ontcijferen en geeft een antwoord op veelgestelde vragen als: Hebben we echt meer seks door Tinder? Zegt je smartphonegebruik iets over je relatie? Hebben Bridget Jones en co. ons opgezadeld met onrealistische ideeën over de liefde? En hoe overwin je Facebookjaloezie?


Elisabeth Timmermans is ook heel erg gefascineerd door persoonlijke ontwikkeling en coaching tools die je helpen in je weg naar persoonlijke groei. In 2014 behaalde ze haar certificaat als Enneagramcoach aan de Enneagramschool. Maar haar honger naar de psyche van de mens was nog niet helemaal gestild. In 2018 startte ze een bachelor in de psychologie en volgde ook verscheidene opleidingen rond relatietherapie, onder andere bij Esther Perel en The Gottman Insitute. Haar kennis over het Enneagram combineert ze graag met haar inzichten in relaties en koppeltherapie om koppels en singles verder te helpen in hun zoektocht naar liefdevolle(re) relaties.